donderdag 11 april 2013

Pastinaaksoep met venkelzaad

Soms schrijf ik al een stukje maar moet het recept nog uitgeschreven worden. Of andersom. Heb ik wel een recept, maar nog geen leuke inleiding. En dan krijg je dus het soort schrijfsels zoals hierna:

"Vorige week was het ineens even lente. Ik kreeg er tuinkriebels van. Er was nog steeds een klein stukje dat nog niet gespit was en waar nog wat onder de grond zat. Ik haalde er nog 750 gram pastinaken uit. En zeker 6 kilo aardperen, waarover later meer. Met de pastinaken maakte ik deze soep."

Dat even lente was ook echt even en al bijna een maand geleden. Dat is al erg ver weg gezakt, en als het uitkomt wat nu de verwachting is, wordt het over een paar dagen (weer) lente. En nu hopelijk iets langer.
En de post over de kilo's aardperen is eerder op m'n blog terecht gekomen.

Pastinaaksoep met venkelzaad

(± 2 liter)
  • 20 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 4 theelepels venkelzaad
  • peper, zout
  • 750 gram pastinaak, geschild en in stukjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1,5 liter kokend water
Verhit de boter in een soeppan. Laat de uisnippers, aardappelblokjes en venkelzaadjes even bakken. Bestrooi met peper en zout en doe de deksel op de pan. Laat op het laagste vuur ongeveer 10 minuten zweten. Doe dan de pastinaak, bouillontabletten en kokend water in de pan erbij. Breng weer aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zacht pruttelen tot de pastinaak zacht is. Pureer de soep (in gedeelten) in een blender. Proef of er nog peper en/of zout bij moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten