Aardpeersoep met zuurkool en sinaasappel
(±1,25 liter)- 20 gram boter
- 1 aardappel, in blokjes
- 1/2 ui, gesnipperd
- peper, zout
- 500 gram aardperen, schoongeboend, eventueel geschild
- 1 liter kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 200 gram zuurkool, iets fijner gesneden
- 1 sinaasappel, schil eraf geraspt en uitgeperst
- 2 eetlepels olijfolie
Smelt de boter in een soeppan. Schep aardappel en ui erbij en bak 2 minuten aan. Bestrooi met flink peper en een snuf zout. Zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan en laat 5 minuten zacht zweten.
Snij ondertussen de aardperen in stukjes. Doe ze in de pan en giet er het kokende water bij en verkruimel het bouillonblokje erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten koken of tot de aardpeer zacht is. Pureer de soep.
Meng de sinaasappelrasp met de olijfolie.
Warm de zuurkool even mee in de soep. Roer het sinaasappelsap erdoor en proef op peper en zout. Giet in kommen en druppel de sinaasappelolie erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten