Taart met vulling van witte chocolade en frambozen
(quichevorm met losse bodem, 22 cm doorsnee)- 200 gram bloem
- 100 gram boter, in blokjes
- 25 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- snuf zout
- 150 gram witte chocolade, in stukjes
- 25 gram witte basterdsuiker
- 3 deciliter crème fraîche
- 1 theelepel vanilleextract
- 1 ei
- 25 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 150 gram (diepvries)frambozen
Meng bloem, boter, basterdsuiker en een snuf zout door elkaar in de kom van een keukenmachine. Meng het ei erdoor tot het deeg een bal vormt. Wikkel in plastic folie (of doe in een boterhamzakje) en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
Leg een velletje bakpapier op de bodem van een taartvorm met losse bodem en vet de zijkanten in. Rol het deeg uit tot een lap die een 4 cm grotere diameter heeft dan de taartvorm en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg een velletje bakpapier (of silliconenvel) op de deegbodem en leg er een steunvulling op. Bak de deegbodem 20 minuten op 175C. Verwijder de steunvulling en het vel bakpapier.
Terwijl de taartbodem blind gebakken wordt, maak je de vulling.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Hang boven een pan met een laagje kokend water en laat de chocolade smelten. Laat iets afkoelen.
Klop in een andere kom de basterdsuiker, crème fraîche, vanille, het ei, de bloem en het bakpoeder door elkaar. Meng dan de gesmolten chocolade erdoor.
Giet de vulling in de taartbodem en verdeel de frambozen erover. Bak de taart nog 20 minuten op 175C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten