maandag 8 juli 2013

Raapsteeltjesstamppot met shoarma en abrikozen

Speciaal een recept voor mijn broertje en zijn schoonfamilie. Als iedereen volgend jaar weer teveel raapsteeltjes heeft. Ik had maar 1 klein rijtje gezaaid, dus had net genoeg voor deze stamppot. Zij konden 2 weken lang stamppot raapstelen eten...

Andere versie? Kijk dan hier voor een vegetarische variant met cashewnoten of deze waarin een deel van de aardappels is vervangen door knolselderij.


Raapsteeltjesstamppot met shoarma en abrikozen

(3 personen)
  • 1-1,2 kilo aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 dl warme melk
  • 1 theelepel mosterd
  • peper, zout
  • 400 gram raapsteeltjes
  • 250 gram shoarma
  • klontje boter
  • 75 gram gedroogde abrikozen
Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Kook ze, samen met het teentje knoflook, in krap gezouten water in 10-15 minuten gaar. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer dan de warme melk en de mosterd erdoor tot je puree de goede consistentie heeft. 
Terwijl de aardappelen koken snijd je de raapsteeltjes grof, bak je de shoarma in het klontje boter in een koekenpan gaar en snijd of knip je de abrikozen in kleine stukjes. 
Meng de raapsteeltjes, gare shoarma en abrikozen door de puree.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen