donderdag 18 juli 2013

Salade met groene asperges, perzik en mozzarella

Eigenlijk wou ik met de perziken een lekker toetje maken (meringue met lemoncurd en gepocheerde perzik) maar ze eindigden in deze salade. Ach, dat toetje komt wel een andere keer.

Salade met groene asperges, perzik en mozzarella

  • 500 gram groene asperges
  • paar bladen rode krulsla
  • + 25 blaadjes basilicum
  • blaadjes van een paar takjes oregano
  • 2 perziken
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 gram (diepvries)frambozen
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • peper, zout
Snijd de houtige einden van de groene asperges. Breng een pan water aan de kook en kook de asperges 2-4 minuten tot ze bijna gaar zijn. Spoel af met koud water. 
Was de sla en scheur in stukjes. Verdeel over een grote, platte schaal en strooi de kruidenblaadjes erover. 
Schil de perziken. Dompel ze eventueel 10 seconden in kokend water (dat van de asperges) om ervoor te zorgen dat het schilletje er makkelijk af gaat. Snijd in 6-8 partjes.
Laat de mozzarella op kamertemperatuur komen en scheur in stukjes. 
Prak de frambozen fijn met peper en zout. Klop de olie en azijn erdoor tot je een dressing hebt. 
Verhit een grilpan. Dep de asperges droog, druppel er wat olie over en wrijf dat even uit, en gril de asperges 2-3 minuten. Gril ook de perzikpartjes. 
Verdeel de asperges en perzik over de sla. Druppel de dressing erover en verdeel als laatste de mozzarella over de salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen