zondag 3 mei 2015

Opgerold brood met feta en walnoten

Een soort van koffiebroodje. Maar dan heel anders. Net zo lekker. Op de foto zie je linksachter een afwijkend broodje. Die was met tomatensaus en gewone kaas. Een soort oprolpizza. Voor mannetje Q. Die moet ik echt vaker maken was het commentaar. En in plaats van de gegrilde aubergine en tomatensalade die ik erbij at, kreeg hij een rode paprika in blokjes.


Opgerold brood met feta en walnoten


  • 325 milliliter handwarm water
  • 100 gram volkorenmeel
  • 400 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 10 gram droge gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram feta
  • 1/2 bosje peterselie, gehakt
  • peper
  • 60 gram walnoten, klein gehakt
  • 1 eetlepel griekse yoghurt
Doe beide soorten meel, zout, gist en olie in de mengkom van de broodbakmachine. Voeg het water toe en laat ± 10 minuten kneden tot zich een mooie bal gevormd heeft. 
Vet een kom in met wat olie en leg de bal in de kom. Keer 'm een keer om zodat er overal een laagje olie zit. Dek de kom af met plastic folie of een vochtige theedoek en laat het deeg ± 1 uur rijzen. 
Prak de feta fijn met een vork. Meng er de peterselie en yoghurt door en breng op smaak met peper. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer een A4 groot.
Verdeel het fetamengsel hierover. Laat aan een korte kant 6-8 centimeter vrij. Naar de lange zijkanten toe moet wel het fetamengsel komen. Rol vanaf de korte kant op, vanaf de bedekte kant. Snijd met een scherp mes in 6 plakken en leg die op de bakplaat. Duw de vulling weer terug in het deeg, als deze eruit is gekomen. Dek weer af en laat nog ± 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 190C. Bak de broodjes in ± 30 minuten gaar. Keer ze eventueel voor de laatste 5 minuten voorzichtig om. Laat (iets) afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen