O ja, je mag van mij best een zak spinazie gebruiken hoor. Qua hoeveelheid komt dat prima uit in dit recept. Maar spinazie is dus ook op andere manieren verkrijgbaar.
Gnocchi met spinazie, geitenkaas en paprika
(3-4 personen)- 1 pak gnocchi (500 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 klein, scherp rood pepertje, heel fijn gehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 rode paprika's (± 350 gram), in blokjes
- peper, zout
- 400-500 gram verse spinazie
- 150 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Laat de gootsteen halfvol water lopen. Doe de spinazie erin en beweeg met je handen zodat het zand losraakt. Laat een paar minuten staan en schep dan zonder het water zo min mogelijk te bewegen de spinazie in een vergiet om uit te lekken. Laat het water weglopen. Als er heel veel zand in zat, was de spinazie dan nog een keer.
Breng water aan de kook voor de gnocchi.
Breng water aan de kook voor de gnocchi.
Verhit de olie in een grote wok en fruit peper, knoflook en ui even aan. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Bestrooi met zout en peper.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Kook de gnocchi ± 2 minuten tot ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en bij de spinazie in de wok. Meng door elkaar. Verdeel de geitenkaas erover. Laat 1 minuut staan. zodat de kaas iets smelt. Verdeel de gnocchi over kommen of borden en bestrooi met pijnboompitten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten