woensdag 6 mei 2015

Thaise komkommersalade met in kokosmelk gegaarde kip


Dit recept komt uit Elle Eten nummer 2013-4. Gekozen omdat me het idee van het pocheren van de kip in kokosmelk lekker leek. Ik vond de salade ook lekker maar manlief vond 'm een beetje flauw. Volgende keer in zijn portie gewoon een extra fijngehakt pepertje doen. Ik had er zelf al limoensap aan toegevoegd.

Ik heb deze salade eindelijk nog een keer gemaakt. Het recept stond al maandenlang in mijn concepten maar ik had er geen goede foto bij. Dat is nu toch wel goed gekomen dacht ik. Toen ik deze salade voor de tweede keer maakte, vond ik het pocheervocht wel heel zoet. De hoeveelheid suiker heb ik dus ook aangepast. Het de eerste keer al toegevoegde limoensap heb je zeker nodig. Deze keer voegde ik een fijngehakt klein, scherp rood pepertje toe aan het pocheervocht om het iets pittiger te krijgen.  Verder maakte ik de salade voor best veel mensen dus ik had geen zin om komkommers te schaven, maar sneed ze gewoon in schuine plakjes. Dat gaat een stuk sneller. 


Thaise komkommersalade met in kokosmelk gegaarde kip

  • 400 gram kipfilet
  • 200 ml kokosmelk
  • 40 gram palmsuiker
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 komkommer
  • 1 sjalot, in dunne ringen
  • 2 rode pepers, in dunne ringetjes
  • klein bosje koriander 
  • 50 gram pinda's, fijngehakt
  • sap van 1 limoen
Sla de kipfilet tussen plastic folie wat platter. 
Meng de kokosmelk met de palmsuiker en de vissaus in een pan. Leg de kipfilet erin. Verwarm langzaam tot het bijna kookt. Laat de kip dan 15 minuten pocheren en daarna afkoelen in het vocht.
Trek (of snijd) het kippenvlees in reepjes. 
Schaaf de komkommer in de lengte in repen met een kaasschaaf. 
Haal de blaadjes van de koriandertakjes af. (of hak gewoon alles fijn, als je sneller klaar wilt zijn)
Meng wat van het pocheervocht met limoensap naar smaak tot een dressing. 
Meng de komkommer, kip, sjalot, peper en koriander luchtig door elkaar. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de pinda's.

Vries het restant van het pocheervocht in en gebruik dat in een (kip)curry op basis van kokosmelk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten