zondag 24 mei 2015

Eindelijk - een receptenindex

Ja, je leest het goed. Ik heb eindelijk een receptenindex op mijn blog. In eerste instantie was mijn blog bedoeld als eigen naslagwerk. Om terug te lezen wat ik zoal gegeten heb en om af en toe een recept terug te zoeken. Inmiddels blog ik al meer dan 5 jaar en staan er meer dan 1200 recepten op dit blog. Met de ingrediëntenwolk helemaal onder aan de pagina of met de zoekfunctie op dit blog kon ik het meeste wel terugvinden. Maar ik merkte ook dat ik soms toch een ingrediënt niet aan een recept had gehangen en de zoekfunctie werkt ook niet altijd even goed. Dus als ik het al niet kan terugvinden, dan kan mijn lezer het ook niet snel terugvinden. Graag hoor ik of je hier blij mee bent, of dat je nog iets mist. 

Bij het langslopen van al die recepten kwamen er ook weer culinaire herinneringen en ontdekkingen boven. In maart 2011 at ik voor het eerst zoete aardappel. Inmiddels is dat een ingrediënt dat ik regelmatig gebruik. Op het moment dat ik dit schrijf, liggen ze ook in de voorraadkast. 

Ik kwam de foto van de romanesco tegen. Dat blijft toch echt wel een hele mooie groente.Ik ging af en toe met een voedselhype mee en in september 2012 maakte ik voor het eerst quinoa klaar. In een salade met - alweer - de romanesco en blauwe kaas. 

Ineens werden er olijven in een gerecht gebruikt. Net als koriander vond ik die echt niet lekker. Inmiddels worden beide heel geregeld gebruikt en met smaak opgegeten. 

Het maken van de receptenindex was een flinke klus, maar door het nalezen van alle blogposten ook wel weer leuk. Ik hoop dat je er plezier van hebt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten