maandag 6 juni 2016

Taco's met vulling van runderwang en kidneybonen

Niet meteen wegklikken bij het lezen van het woord runderwang. Je kunt in dit recept ook sucadelappen gebruiken. Die hebben ongeveer 1,5 uur korter nodig. 

Runderwang dus. Een stuk vlees dat lang moet sudderen, want ja, die koe heeft natuurlijk gekauwd en geherkauwd en geherkauwd. Dus die wangspieren zijn wel gebruikt. De eerste keer dat ik het klaarmaakte aten we het als vlees/aardappelen/groente en was ik heel erg enthousiast. Heerlijk mals. De tweede keer zaten er wat grotere stukken vet in. Van dat soort kleverige vet als in sucadelapjes. Die stukken vond ik toen wel wat te groot. De andere keren plukte ik het na het sudderen uit elkaar en gooide echt grote stukken vet weg. 



In dit recept pluk ik de runderwang ook tot draadjes en meng ze daarna weer door de mexicaanse saus. Samen met kidneybonen wordt dat dan een erg lekkere vulling voor taco's.


Taco's met vulling van runderwang en kidneybonen


  • 100 gram droge chorizoworst, in hele kleine blokjes
  • 500-600 gram runderwang, in 8-10 stukken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 rode pepers, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels komijnzaad (heel)
  • 2 theelepels korianderzaad (heel)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 800 gram gare kidneybonen
  • sap 1/2 limoen
  • zout naar smaak
  • 12 tacoschelpen
Laat de runderwang 30-45 minuten op kamertemperatuur komen. 
Verhit een braadpan, liefst een gietijzeren. Laat hierin op laat vuur de chorizo uitsmelten. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan en bewaar in een kommetje. Bak in het chorizovet de runderwang aan alle kanten bruin. Giet er een kopje lauw water bij, doe een deksel op de pan, zet op het laagste vuur en laat 4-5 uur zacht pruttelen. Schep de stukken vlees op een bord en pluis ze uit elkaar. Giet het stoofvocht in een bakje en zet even apart. 
Vijzel het koriander- en komijnzaad grof in de vijzel. 
Veeg de pan schoon en verhit de olie in de pan. Fruit de ui een paar minuten. Voeg dan de knoflook, rode peper en specerijen toe. Bak even aan. Bak de tomatenpuree een minuutje mee. Doe dan de chorizo er weer bij en het suddervocht. Proef de saus en pas eventueel al iets aan. Bedenk dat er nog kidneybonen bij gaan, dus de saus mag goed op smaak zijn. 
Warm de taco's een paar minuten op in de oven. 
Doe het vlees terug in de saus en warm even door. Meng de kidneybonen erdoor en laat ook meewarmen. Druppel het limoensap eroverheen. Eet de runderwang in de taco's. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen