zaterdag 11 juni 2016

Chocoladecake met anijs en cranberry


Fervente chocoholics herkennen de combinatie van anijs met cranberry van Tony's Chocolonely. Daar heb ik namelijk mijn inspiratie voor deze cake vandaan. Anijs in chocolade vond ik verrassend lekker. Een smaakmaker om te onthouden. 
Overigens weet ik niet of de reep met anijs en cranberry nog verkrijgbaar is, want het was een tijdelijke smaak die ik een paar maanden geleden al kocht. Waarschijnlijk kan een groot deel van de lezers zich er niet veel bij voorstellen, maar de repen kunnen bij mij toch echt een paar maanden in de kast blijven liggen. 


Chocoladecake met anijs en cranberry


 • 1,5 theelepel anijszaad
 • 150 gram suiker
 • 100 gram zachte boter
 • 3 eieren
 • 1 deciliter yoghurt
 • snuf zout
 • 50 gram cacao
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1/2 theelepel baking soda
 • 50 gram cranberry's
Vijzel het anijszaad grof en zet even apart. 
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem of leg een stukje bakpapier op de bodem. 
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop de suiker met de boter een paar minuten tot een romig geheel. Klop dan 1 voor 1 de eieren erdoor. Mix de yoghurt door het beslag. 
Zeef zout, cacao, bakmeel en baking soda boven de kom en schep voorzichtig om. Het stuift nogal. Doe het anijszaad erbij en klop nog kort door. Meng de cranberry's door het cakebeslag. Vul de vorm met het beslag en bak de cake met anijs en cranberry's in ± 45 minuten gaar. Laat even in de vorm afkoelen en stort dan op een taartrooster om verder af te koelen. 

4 opmerkingen:

 1. Wat een originele combi, Johanneke. Ik ben dol op anijs, met name in brood en stoofgerechten. Ik ga dit een keer uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond 'm ook verrassend lekker, dus vandaar gekopieerd in een cake. En anijs moet ik onthouden, want dat combineert natuurlijk met veel meer. Heb nu niet voor niets een pot anijszaad staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. anijs en rabarber is ook een goede en lekkere!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die ga ik onthouden Peet, lijkt me ook lekker. Volgende week nog snel een keer rabarber kopen voordat ik weer een jaar moet wachten.

  BeantwoordenVerwijderen