dinsdag 14 februari 2017

Cakejes met marsepein en framboos

cakejes voor valentijn met marsepein framboos roze hartje

Toch nog snel iets zoets, liefs, lekkers voor Valentijn. 

Niet dat Valentijnsdag zozeer de aanleiding voor deze cakejes was. Dat was het beetje marsepein dat er nog lag sinds Sinterklaas en een beetje uitgedroogd was. Het roze hartje op de cakejes is wel omdat het Valentijnsdag is. Dat was nog een restje roze botercrème dat in de vriezer lag. In het recept heb ik dat weggelaten omdat ik de cakejes zonder botercrème lekkerder vind. 

Cakejes met marsepein en framboos

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 12 cakejes)

  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 75 gram marsepein, grof geraspt
  • 24 (diepvries)frambozen

Zet 12 cupcakevormpjes klaar. 
Verwarm de oven voor op 175C. 
Klop de boter met de suiker in een paar minuten tot een romig mengsel. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven de kom en meng door het beslag. Meng dan de marsepein erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes en duw in elk cakeje 2 frambozen. Bak de cakejes in ± 25 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen