dinsdag 21 maart 2017

Cake met chocolade en sinaasappel


Deze cake is er 1 voor de categorie "potjes leegmaken". Er stond al een tijdje een pot marmelade open. Omdat ik als ontbijt yoghurt en brood met gebakken ei eet en manlief havermout wordt er haast geen jam meer gegeten. Overigens is manlief sowieso al geen grote fan van marmelade. Maar in deze cake was het een tikje bittere smaakmaker die zowel bij mannetje Q als bij manlief en mijzelf in de smaak viel.


Cake met chocolade en sinaasappel

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram yoghurt
  • 175 gram suiker
  • 3 eieren
  • 25 gram cacao
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gram sinaasappelmarmelade
  • 50 gram grofgehakte pure chocolade 
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem of paneermeel. Leg eventueel een stukje bakpapier op de bodem. 
Verwarm de oven voor op 175C.
Klop de boter, yoghurt en suiker ± 5 minuten zodat de suiker deels oplost. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Zeef cacao, bakmeel, baking soda, bakpoeder en zout boven de kom en meng met een lepel of spatel even door elkaar zodat als je verder gaat met de mixer niet alles wegstuift. Klop tenslotte de marmelade en de chocolade door het cakebeslag. 
Schep het beslag in de vorm en bak de cake op 175C in ± 50 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen