maandag 6 maart 2017

Gele bietjes, mango en feta

gele bietjes in blokjes geschild ongeschild

Gele bietjes zijn dus niet geel van de buitenkant maar van de binnenkant. Van buiten zijn ze rose met een zweem oranje. Van binnen kunnen ze knalgeel zijn. Zoals het bietje linksboven op de foto. Dat is wel het mooist. Jammer genoeg waren ze nu wat lichtergeel. Maar nog steeds mooi.

Ik combineerde de gele bietjes met mango en feta. Tussen mango en gele biet zag je haast geen verschil. Als je dan niet vertelt wat het eten is, kan ik me voorstellen dat het lastig te raden is. 

Dit at ik met kikkererwtenpannenkoekjes en nog 2 groentegerechten: paarse wortel met wat koriander-, en komijnzaad en honing en romanesco met in sherryazijn gewelde jumborozijnen en hazelnoot.


kikkererwtenpannenkoekjes romanesco gele biet mango paarse wortel


Gele bietjes, mango en feta

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)

  • 400 gram gele bietjes
  • 20 gram boter
  • 1 niet al te grote mango (± 250 gram)
  • 100 gram feta
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • zwarte peper
Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
Laat de boter smelten in een pan en doe de blokjes gele biet erbij. Voeg 4 eetlepels water toe, een beetje zout, zet het vuur even hoog en laat daarna - op lager vuur - met een deksel op de pan ± 10 minuten zacht smoren. 
Schil ondertussen de mango en snijd in net zulke kleine blokjes als de bietjes. 
Snijd de feta ook in blokjes.
Laat op hoog vuur, zonder deksel het meeste vocht van de bietjes verdampen. Maal er wat peper boven en meng met de mango, feta en lente-ui. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten