Mooi he? Na paarse (rode?) spitskool en paarse spruitjes nu ook paarse boerenkool. 't Jammere van de paarse kleur van groente is dat je deze eruit kookt. Als je een beetje pech hebt, blijf je met een grauwe, onbestemde groente zitten. Ik heb de kool zo kort mogelijk gekookt om dat enigszins te voorkomen. Je kunt aan het verschil in kleur tussen de paarse boerenkool en de paarse salsa zien dat het niet helemaal gelukt is.
Ik maakte er een soort van salsa verde van. Dat betekent gewoon groene saus. Vandaar mijn salsa viola: paarse saus.
Salsa viola
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)- 100 gram paarse boerenkool (gewicht zonder nerf)
- 2 ansjovisfilets
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel dijon mosterd *)
- 1 eetlepel kappertjes (op azijn)
- 4 blaadjes salie
- 3 eetlepels peterselie
- 6 eetlepels koolzaadolie
Ris de boerenkool van de nerf en snijd al iets kleiner.
Breng ruim water aan de kook dat je ook goed zout. Blancheer de boerenkool hierin 3-4 minuten. Spoel af onder koud water en knijp het meeste water eruit. Hak de boerenkool fijn.
Wrijf de ansjovisfilets en knoflook fijn in een vijzel. Doe over in een kommetje.
Roer de mosterd erdoor.
Hak de kappertjes grof. Snijd de salie in hele dunne reepjes. Hak de peterselie fijn.
Meng kappertjes, salie, peterselie en boerenkool door de ansjovis-mosterd-knoflook. Meng als laatste de koolzaadolie erdoor.
Proef of de salsa goed op smaak is. Zout zal er waarschijnlijk niet door hoeven. Misschien een beetje peper.
*) in een #foodybox die ik een tijdje terug ontving, zat een potje dijon mosterd van Maille. Dat vond ik een geschikte mosterd voor het maken van deze paarse salsa.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten