donderdag 19 november 2015

Rode spitskool - salade met gember en sinaasappel


Is het geen beauty? Gewoon een hele rode spitskool met wat zonnestralen erop zodat het paarsrode nog eens extra uitkomt. Helaas ben ik geen goede fotograaf, dus wat ik in het echt zag op een foto vangen lukt mij niet. Toch hoop ik dat deze foto wel duidelijk maakt dat iets heel simpels, iets alledaags ook heel mooi kan zijn. Als je verder nadenkt is een spitskool natuurlijk ook best bijzonder. Uit een zwart rond korreltje groeit een paarsrode kool. 
De volgende keer als je op de markt rondloopt of bij de supermarkt bent, gewoon goed rondkijken. Er ligt daar meer moois. 




Salade van rode spitskool en sinaasappel


  • 1/2 rode spitskool
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 gemberbolletjes
  • iets peper en zout
Schaaf de spitskool heel dun met een mandoline of keukenmachine. 
Schil de sinaasappel zo dik dat het wit meekomt. Vang sap op en knijp ook het sap uit de schil als je wat te dik hebt geschild. Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op. Knijp ook het sap uit de vliezen. Snijd de partjes in 2-3 stukjes. 
Hak de gemberbolletjes heel fijn. Meng sinaasappelsap en yoghurt, breng op smaak met peper en zout en roer de stukjes sinaasappel en de gember erdoor. Roer door de spitskool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten