maandag 30 november 2015

Weekmenu - zuurkool, spitskool, kaki

Toch nog een weekmenu voor de komende week. Een beetje later dan normaal. Maar er zijn nog genoeg dagen over dus te laat is het niet. 
Deze week in elk geval iets met zuurkool. Morgen komt er een hartige taart met zuurkool op mijn blog maar je kunt natuurlijk ook voor gewoon stamppot gaan. Of allebei. Je eet dan wel 2 keer zuurkool maar op verschillende manieren. Zorg dat de zuurkool niet onderin je tas met boodschappen belandt, want dan gaat het zakje kapot, heb ik net ondervonden. Bij mij staat de zuurkool voor morgen op de planning, dus zo'n ramp is het niet. Gelukkig zat niet alles onder. 

Weekmenu


  • Zuurkoolstamppot met spekjes, ananas en rookworst. 
  • De hartige taart maak ik met bladerdeeg maar je kunt ook deeg voor hartige taart gebruiken. Verder heb je ei, spekjes, karwij, crème fraîche en een appel nodig. 
  • Spitskool roergebakken met sambal, ketjap, abrikoos en eventueel sesamzaad. Eet hier rijst bij en omeletreepjes. Of bak met de spitskool wat gehakt mee. Kipreepjes kunnen ook prima. 
  • Van de rest van de spitskool kun je een salade maken met wortel en een yoghurtdressing. Uitbreiden kan ook. Erbij bijvoorbeeld een broodje shoarma. 
  • Pasta met tomatensaus, gehakt en italiaanse roerbakgroente.
  • 't Past niet zo goed bij deze tijd van het jaar, maar de komkommer is ook in de bonus. Kipfilethaasje bakken, wat hoisinsaus erdoor, mihoen klaarmaken en een komkommersalade van dungeschaafde plakjes met een dressing van 2 theelepels azijn, 1 theelepel suiker en 1/4 theelepel sambal. 
  • Voor de avontuurlijk ingestelde mens: probeer eens quinoa. Niet goedkoop, maar wel lekker ter afwisseling. Maak er samen met boerenkool en kaki een soort warme salade van. Eventueel verhoudingsgewijs iets meer boerenkool en iets minder quinoa. In principe hoeft daar niets bij, maar misschien is het een beetje saai. Restjes doen het goed als lunch. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten