maandag 3 december 2012

Spitskoolsalade met appel

Wortels heb ik bijna altijd in de koelkast liggen. En appels zijn er ook bijna altijd. Met een restje kool en een overgebleven stuk paprika heb je zo een schaaltje rauwkost in elkaar gezet. Of neem een handje rozijnen, wat gember, wat noten, een sinaasappel, een stronkje witlof......



Spitskoolsalade met appel

  • 200 gram heel dun geschaafde spitskool
  • 1 wortel, fijngeraspt
  • 1 appel, in kwarten en dan in schijfjes
  • 1 groene paprika, in hele dunne reepjes
  • 1 deciliter yoghurt
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • peper, zout
Meng de yoghurt, honing, olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng alle overige ingrediënten in een schaal. Meng de dressing erdoor. Laat minimaal een half uur intrekken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen