zaterdag 14 november 2015

Iets lekkers bakken voor Sinterklaas


Vandaag is Sinterklaas in Nederland aangekomen. Om precies te zijn in Meppel. Tenminste als Sint en zijn Pieten Meppel hebben kunnen vinden in de mist. Nu mogen we langzamerhand pepernoten gaan eten. Die kun je kopen maar je kunt natuurlijk ook zelf pepernoten of speculaas bakken. Helaas ben je dan bij mij aan het verkeerde adres. Ik vind het veel leuker om iets anders te verzinnen met de smaken van Sinterklaas en speculaas. Wat voor lekkers ik daarmee gebakken heb de afgelopen jaren heb ik even in een handig overzicht gezet. Daarom bij mij geen recept voor pepernoten, kruidnoten, gevulde speculaas, taai-taai of borstplaat maar wel voor blondies met speculaaskruiden, een taartje met marsepein.

Als toegift de gedichten die manlief.... eh Sinterklaas, voor mij gemaakt heeft. Er is vast wel een andere Sinterklaas die daar zijn voordeel mee kan doen. 


Banketletter met speculaaskruiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten