Suikerbrood met gember en kaneel
(2 broden)- 700 gram bloem
- 2 theelepels zout
- 20 gram suiker
- 3,5 dl melk, lauwwarm
- 20 gram gedroogde gist
- 2 eieren
- 40 gram gesmolten boter
- 150-200 gram grove kandijsuiker
- 3 theelepels kaneel
- 6-8 gemberbolletjes, fijngehakt
Zeef bloem en zout in een kom. Doe de suiker erbij.
Roer de gist door de lauwe melk en laat 10 minuten staan.
Klop de eieren los met de gesmolten boter.
Meng de melk door de bloem. Roer, op een klein beetje na, het eimengsel erdoor. Kneed in 8-10 minuten tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en dek af met plastic folie. Laat het deeg op kamertemperatuur minimaal een uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
Verdeel het deeg in tweeën. Rol elke helft uit tot een lap die iets smaller is dan de broodvorm en zeker 30 cm lang. Bestrooi goed met kaneel en verdeel de kandijsuiker en gember erover. Rol het deeg vanaf de korte kant op en knijp de zijkanten een beetje samen zodat bij het bakken de suiker in het brood blijft. Leg het brood in de vorm. Dek af met een theedoek en laat nog een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200C. Bestrijk het brood met het restje van het eigeel. Bak de broden ± 30 minuten in de oven. Haal ze voorzichtig uit de vorm. Als er suiker heeft gelekt, kun je je daar erg aan verbranden. Laat afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten