dinsdag 3 november 2015

Pasta met pompoen, geitenkaas, salie en knoflook

Weer volop pompoen te krijgen, mijn salieplant is nog groen, en geitenkaas is altijd goed. Toch is deze pasta net weer iets anders doordat er een soort dressing/saus gemaakt wordt van onder andere gepofte knoflook en olie. Het idee hiervoor kwam ik tegen in een ander pasta-met-pompoenrecept in de foodies van november 2014.




Pasta met pompoen, geitenkaas, salie en knoflook

(4 personen)

  • 1 hokkaidopompoen (± 1 kilo)
  • 6-8 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1+1+2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 ui, gesnipperd
  • ± 2 eetlepels fijngehakte verse salie
  • 300-400 gram pasta
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 25 gram pompoenpitten, geroosterd
Was de pompoen. Snijd 'm doormidden en schep de pitten en draden eruit. Snijd de pompoenhelften elk in 3 parten en snijd de parten overlangs in dunne schijfjes. Doe de pompoen in de pan waar je strak de pasta in gaat koken (scheelt afwas) en meng met de knoflookteentjes, 1 lepel olie, zout, peper en kurkuma. Schep de pompoen over op een bakplaat en gaar de pompoen in 15-20 minuten op 175C.
Verhit een lepel olie in een klein pannetje en fruit de ui 10 minuten op laag vuur. Doe er dan een kopje water, nog 2 lepels olie, wat peper en zout en de salie bij. Als straks de pompoen klaar is, duw je ook de knoflookteentjes boven het uimengsel uit. Puree dat tot een dressing/saus met de staafmixer en breng eventueel nog verder op smaak. 
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op het pak. Giet de gare pasta af. Meng de knoflooksaus door de pasta. Schep ook de geitenkaas en de pompoen erdoor. Bestrooi met de pompoenpitten. 

Wij aten er nog apart als extra groente bietjes omgeschept met wat yoghurt, een sinaasappel in stukjes, peper en zout bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten