donderdag 4 december 2014

Speculaas panna cotta met kakisaus

Dan heb je zo'n zakje speculaaskruiden gekocht om zelf speculaas of pepernoten te bakken. Nog leuker is het om je eigen mengsel te maken. En dan? Wat je ook gebruikt hebt bij het bakken van de speculaasstaaf, de kans is groot dat je nog een restje hebt. Wat doe je daar dan mee? Nou, in dit lekkere toetje bijvoorbeeld. Het oranje laagje puree van de kaki zorgt voor een vrolijke toets.

Speculaas panna cotta met kakisaus
panna-cotta-speculaaskruiden-kaki

  • 2,5 blaadje gelatine
  • 1,5 dl slagroom
  • 2,5 dl volle melk
  • 35 gram suiker
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 1-2 goed rijpe kaki's
Week de blaadjes gelatine ± 5 minuten in koud water. 
Breng de slagroom, melk, suiker en speculaaskruiden tegen de kook aan en laat een paar minuten heel zacht pruttelen. Knijp de gelatine uit en roer van het vuur af door het roommengsel. 
Snijd de kaki in kleine stukjes en prak ze fijn met een vork. Verdeel de kakipuree over 5 kleine schaaltjes. Giet het roommengsel er voorzichtig op. Laat de panna cotta afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna nog minimaal 3 uur in de koelkast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen