vrijdag 12 december 2014

Donald Duck eet vergeten groenten - winactie

Je zult wel denken, wat doet Donald Duck nu op een foodblog? Op zich niet zo veel natuurlijk, ook al is er wel een Donald Duck-kookboek. Deze week ontmoet Donald Duck in een aflevering van Sterren in Duckstad niemand minder dan Herman den Blikvoer die Donald Duck iets probeert uit te leggen over vergeten groenten. Oma Duck speelt ook een belangrijke rol in dit verhaal, zelfs de Zware Jongens smullen van pastinaak, knolkervel en kardoen. Hoe dat afloopt kun je zelf lezen. Wil jij deze Donald Duck in jouw brievenbus krijgen? Lees dan verder.

Zoals Donald smult van haverwortel en warmoes, verslindt mannetje Q de Donald Duck. Hij baalt als de postbode er donderdag pas om half 6 is. Als ouder hoop je natuurlijk dat jouw kind zijn groente verslindt. Misschien niet altijd, maar toch wel geregeld. Ik mag niet klagen. Mannetje Q lust echt niet alles, maar hij valt gelukkig niet in de categorie "dat is groen, dat lust ik niet". 

Overigens ken ik van de genoemde vergeten groenten de namen wel, maar ik heb ook nog niet alle soorten geproefd. Vandaar in mijn vraag de groenten die wat minder vergeten zijn. 

Mijn VRAAG is: welke van de volgende "vergeten" groenten wordt door jouw kind verslonden en welke krijg je er met geen mogelijkheid naar binnen? Onder de inzenders mag ik 4 exemplaren van Donald Duck 2014-51 verloten. Reageren kan tot dinsdag 16 december 23.59 uur. 
 • Snijbiet
 • Pompoen,
 • Pastinaak
 • Palmkool
 • Aardperen
De vraag beantwoorden kan op 2 manieren:
- via een reactie op mijn blog. Een kleine waarschuwing vooraf. Kopieer je antwoord even voordat je de reactie probeert te verzenden. Het verzenden gaat soms mis, en dan hoef je je antwoord niet nog een keer te typen. 
- via een mailtje naar bijnanetzolekkeralsthuisatgmailpuntcom, maar dan weer omgezet in een normaal email-adres. 

O ja, mensen zonder kinderen (zoals zusjes zonder Donald Duck-abonnement) mogen de vraag ook beantwoorden, alleen dan graag even erbij zetten dat je 18+ bent. 

De reacties wil ik graag verwerken in een toekomstige blogpost, vandaar het rijtje groente. Dan ga ik ook het Donald Duck-kookboek weggeven, maar dat moet ik eerst zelf nog even doorlezen. 

Over eten en lezen gesproken. Ik las alles wat los en vast zit, maar de laatste jaren gaat dat toch best vaak over eten en koken. Ik ben van plan om maandelijks een stukje te schrijven over mijn leesvoer. Dit stukje is een stapje op die weg. Eigenlijk meer over het leesvoer van mannetje Q, maar toch. 

3 opmerkingen:

 1. Ha vet leuk! De papieren versie mag je lekker aan een lief schattig kindje geven:) Maar de aardperenrisotto van je blog was een succes! Pastinaak is een ander verhaal... vraag maar aan mama.. iets met pastinaak, Ierland en zelfs een hond die 't niet bliefte. Pompoen zit maandag weer in de groentetas , dus dat ik weer proberen. En de andere 2.. tja echt vergeten groente voor mij :P. x C

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze kleindochter is een groot liefhebber van al het lekkers uit opa's moestuin.
  Van de pompoen smult ze het meest, lekker in hapklare stukjes en dan is haar bordje zo leeg.
  Op de tweede plaats de frietjes van aardpeer, op de voet gevolgd door een pureetje van pastinaak.
  Op snijbiet is ze niet echt dol, ik maak het klaar als spinazie....misschien moet ik er eens een stamppotje van maken, want daar is ze wel dol op :o)
  En palmboom dat heeft opa niet in de moestuin staan, dus dat heeft ze nog nooit gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verslonden is een groot woord. Soms ben ik met de pubers in huis al lang blij dat ze het eten. Net als bij kleine kinderen "verstop" ik de groente een beetje. Pompoen in gevulde pasta is een hit, pompoensoep gaat er alleen in als er veel masala in gaat. De pastinaakcakjes bevielen goed totdat ik vertelde wat erin zat: pastinaak? Wat is dat. Binnenkort wil ik een bietjes chocoladetaart maken. Ik denk dat ik verzuim dat er bietjes in zitten en het alleen chocoladetaart noem :) Palmkool heb ik overigens nog nooit van gehoord of gezien. Of zou het letterlijk vergeten groente zijn voor mij?

  BeantwoordenVerwijderen