Hachee
- 800 gram sucadelapjes
- peper, zout
- 75 gram boter
- 1,5 kilo uien
- 3 eetlepels azijn
- 20 kruidnagels
- 5 laurierblaadjes
Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met flink peper en wat zout.
Verhit 1/3 van de boter in een braadpan en wacht tot de boter is uitgebruist. Bak de helft van het vlees rondom bruin en schep (met braadvocht) uit de pan. Verhit nogmaals 1/3 van de boter en bak de andere helft van het vlees. Schep ook uit de pan.
Verhit het laatste deel van de boter en bak hierin een kwart van de uien lichtbruin. Schep het vlees (met braadvocht) op de gebakken uien. Leg hierop de blaadjes laurier en kruidnagel en vervolgens de rest van de uien. Voeg de azijn en 1 dl water toe. Laat met een deksel op de pan op het laagste vuur 2,5 uur sudderen. Controleer af en toe of er genoeg vocht in de pan zit.
Roer alles door elkaar. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagel voor het serveren.
Serveer klassiek met rode kool en gekookte aardappels.
Serveer klassiek met rode kool en gekookte aardappels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten