Chocoladetoffeevierkantjes met zeezout - Salted millionaire's squares
(vorm van ± 18 bij 18 cm)- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram witte basterdsuiker
- 115 gram boter, in kleine blokjes
- 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
- 100 gram pure chocolade, grof gehakt
- 1/4 theelepel zeezoutvlokken
Haal het papieren etiket van het blikje gecondenseerde melk. Zet het ongeopende blikje in een pan met zoveel water dat het onder staat. Breng het water aan de kook. Laat het blikje ± 3 uur op laag vuur, met een deksel op de pan, pruttelen. De inhoud wordt nu getransformeerd in goudbruine karamel. Bewaar het ongeopende blikje in de koelkast. Daar blijft het maanden goed, dus je kunt ook meerdere blikjes in een keer maken.
Meng zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en boter in de keukenmachine (of met de hand) tot een samenhangend deeg.
Leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm. Duw het deeg over de bodem uit. Prik met een vork een aantal keer in . Bak de bodem ± 20 minuten op 180C tot deze lichtbruin en gaar is. Laat afkoelen.
Verdeel de helft van de karamel over de bodem.
Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje en hang deze boven een pan met een laagje bijna kokend water om de chocolade te laten smelten. Verdeel de gesmolten chocolade over de karamel. Strooi, als de chocolade iets is uitgehard, het zeezout erover.
Snijd in kleine vierkantjes.
Verdeel de helft van de karamel over de bodem.
Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje en hang deze boven een pan met een laagje bijna kokend water om de chocolade te laten smelten. Verdeel de gesmolten chocolade over de karamel. Strooi, als de chocolade iets is uitgehard, het zeezout erover.
Snijd in kleine vierkantjes.
Ziet er lekker uit, Johanneke. De karamel is gemaakt, het deeg staat in de oven....ik ben benieuwd!
BeantwoordenVerwijderenSmul ze je@net.
Verwijderen