Lauwwarme wintersalade met kikkererwten, boerenkool en sinaasappel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 200 gram boerenkool, aan het blad
- 2 theelepels appelciderazijn
- zout
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 400 gram gare kikkererwten
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui een paar minuten.
Stroop ondertussen het boerenkoolblad van de nerf af en hak in niet te grote stukjes. Je wilt geen halve koolbladeren in je gerecht; ongeveer 2 keer zo groot als wat er in een zak voorgesneden boerenkool zit is de bedoeling. Bak de boerenkool een paar minuten mee. Voeg een paar lepels water toe en laat die verdampen terwijl je de boerenkool omschept. Voeg de azijn en zout naar smaak toe en zet het vuur uit.
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil eraf met een fijne rasp. Zet de rasp even apart.
Schil de sinaasappel zo dik dat het wit meekomt. Vang het sap op. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en knijp de overgebleven vliesjes ook uit.
Klop het sinaasappelsap met de tahin tot een dressing.
Zet het vuur onder de boerenkool weer aan en voeg de kikkererwten toe. Warm 2 minuten mee. Meng van het vuur af de dressing erdoor. Schep op een schaal en verdeel de stukjes sinaasappel erover. Bestrooi met de rasp.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten