zondag 19 maart 2017

Salade van rode kool met dadel en noten


Weer een keer een rode koolsalade. Ik blogde ze wel eerder. Deze is net iets anders doordat ik een warme dressing door de rode kool masseer. Verder is de dadel nieuw. Die moet ik erin houden, want dat was lekker. 

Ik at deze salade bij zoete aardappelpuree gegratineerd met fourme d'ambert. Zeg maar deze pompoenpuree in de zoete aardappelvariant. 


Salade van rode kool met dadel en noten

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)

  • 1/2 rode kool (500-600 gram)
  • 1 kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 2 sinaasappels
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 centimeter gember, fijngeraspt
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1/2 theelepel maizena
  • 100 gram (medjool)dadels, ontpit en fijngesneden
  • 100 gram gemengde noten, grofgehakt
Was de rode kool. Verwijder het buitenste stugge blad en de nerf en schaaf de kool met de keukenmachine in dunne sliertjes. Doe de kool in een grote kom. 
Doe de rode ui met de frambozenazijn en 1 lepel water in een kommetje en verwarm een halve minuut op vol vermogen in de magnetron. Giet het vocht af boven een ander kommetje en bewaar dit. Meng de ui door de rode kool. 
Schil de sinaasappels zo dik dat je het wit meeschilt. Vang het sap op en knijp ook de restjes uit de schil als je een beetje te dik hebt geschild. Snijd de partjes uit de sinaasappel en knijp de vliezen uit. Halveer de partjes en zet deze even apart. Giet het opgevangen sap bij het vocht van de rode ui.
Doe hier ook honing, sojasaus, gember en sesamolie bij. Breng in de magnetron aan de kook. Roer de maizena los met een beetje water en roer dit door de dressing. Warm nog even door tot je het ziet bubbelen. Meng de warme dressing met je handen door de rode kool en kneed goed door. 
Meng de sinaasappel en dadel (niet in een keer, want dan krijg je 1 klont plakkerige dadel in je salade) door de rode kool. Bestrooi de rode koolsalade met de noten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten