Pasta met champignons, knolselderij en hamblokjes
- 1 knolselderij (±750 gram)
- 1 paddenstoelbouillonblokje
- 2 deciliter melk (of half melk en half slagroom)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje champignons, in plakjes (250 gram)
- 1/2 theelepel sambal (of cayennepeper)
- 1 volle eetlepel grove mosterd
- 250 gram hamblokjes
- 1 prei, in dunne ringen (± 200 gram)
- 300-400 gram gedroogde pasta, bijvoorbeeld fusili
Schil de knolselderij en snijd de helft in kleine blokjes. De andere helft mag in dunne plakjes. Dat snijdt sneller vind ik.
Doe de plakjes knolselderij in een pan met de melk, het bouillonblokje en voeg 4 deciliter water toe. Breng aan de kook en laat de knolselderij in 10-15 minuten gaar koken.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui een paar minuten. Doe dan knoflook en champignons erbij en bak op hoog vuur tot de champignons beginnen te slinken. Voeg de blokjes knolselderij en de sambal toe. Voeg een klein scheutje water toe en doe een deksel op de pan. Laat pruttelen tot de knolselderij beetgaar is. Dat duurt ongeveer 15 minuten. Schep af en toe om.
Kook de pasta gaar.
Pureer de plakjes knolselderij met het kookvocht en voeg de mosterd toe. Doe terug in de pan en warm de ham en preiringen mee. Het is lekker als de prei nog een tikje aan de rauwe kant is.
Meng de saus door de champignons met knolselderij. Proef of er nog zout of peper bij moet. Meng de pasta door de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten