maandag 15 februari 2016

Weekmenu - prei, paksoi, bospeen

Deze week is er gelukkig weer wat meer keus in de groenteaanbiedingen. Snel klaar zijn ook de gekruide aardappelpartjes, tartaartjes, slavinken en kipburgers. Dus als je van een AGV'tje houdt, dan kun je goed variëren deze week. Een paar weken geleden noemde ik ze ook al, maar deze week zijn de flower sprouts ook in de bonus. Als je er toen niet aan toekwam, probeer ze deze week dan toch maar een keer. 't Is een leuke en lekkere groente om een keer geproefd te hebben. 

Weekmenu


  • Voor als je iets meer tijd hebt, een lekkere ovenschotel met prei, ham en kaas. Maak meteen voor 2 keer, en eet het later in de week nog een keer, of vries de schotel in. Naast prei heb je ook aardappels (ok, je mag ook een zakje puree gebruiken), hamblokjes, geraspte kaas en crème fraîche nodig.
  • Aardappelpartjes met bospeen en een tartaartje. Of vissticks, als je vindt dat je bij peentjes vis moet eten. 
  • Pasta met Italiaanse roerbakgroenten, gepelde tomaten, wat sambal, wat oregano, een teentje knoflook en een tartaartje dat je met een spatel in stukjes breekt als je het bakt. Een beetje zoals dit, maar dat wat simpeler. 
  • Aardappelpartjes met sperzieboontjes en een tartaartje. Of de eerdergenoemde slavink of kipburger. Ik zou zelf voor het tartaartje gaan. Eventueel bak je wat champignons in plakjes mee. De andere helft van het bakje kan door de pastasaus. 
  • Deze ovenschotel van bonen, mais en mango maar dan zonder de nachochipjes. Ik weet het, dat is het eigenlijk het leukste van dat recept. Toch is mijn idee om deze week de vulling in tortilla's te rollen, die in een ovenschaal te leggen, daarna te bestrooien met geraspte kaas en dan nog even onder de grill te zetten. Als je ze wel met nacho's wilt eten, kun je beter de zak uit het chipsschap pakken in plaats de aanbieding uit het Mexicaanse schap. 
  • Als laatste nog wat Aziatisch: Paksoi, en eventueel de overgebleven peen als die bos wat veel was, roerbakken met sambal en ketjap. Bestrooien met wat cashewnoten. Een omeletje bakken en rijst erbij koken. Klaar. Heb je ook je vegadagje weer gehad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten