maandag 29 februari 2016

Weekmenu - spruitjes en broccoli

Meteorologisch is het nog net winter, dus spruitjes kunnen nog steeds. Pech voor de spruitjeshaters. 't Ene zusje is dat niet, die koos vroeger op haar verjaardag voor spruitjes. Haar smaak kan natuurlijk veranderd zijn, maar ik ga er maar van uit dat ze nog steeds spruitjes lust. Als het anders is, hoor ik het wel. Verder is de broccoli in de bonus dus die vind je ook terug in het weekmenu. 


Weekmenu


 • Met de broccoli kan wel weer eens de vegapasta met cashewnoten en kruidenroomkaas gemaakt worden. 
 • Doe gemakkelijk met een boemboe voor rode curry en kalkoenblokjes. Erbij rijst en spruitjes. 
 • Een stoofpotje met spruitjes: Bak gehakt rul in eigen vet met wat kerrie en sambal. Doe er voorgekookte krieltjes, halve spruitjes en een scheut water bij. Laat met een deksel op de pan ± 10 minuten pruttelen tot de groente en aardappeltjes gaar zijn. Zet het vuur hoog en laat wat van het vocht verdampen terwijl je alles omschept. Roer er een lepel crème fraîche door en eet smakelijk.
 • Kook halve spruitjes beetgaar. Maak pindasaus en doe de spruitjes in de pindasaus. Kook er mie bij en bak er een omelet bij. 
 • Bak ± 200 gram gehakt rul in eigen vet. Bak een gesnipperd ui even mee. Doe er een blik gepelde tomaten bij en plet die een beetje. Voeg een theelepel van komijn, koriander en paprikapoeder en sambal en zout naar smaak toe. Voeg ± 250 broccolliroosjes toe en laat een paar minuten pruttelen tot de broccoli bijna gaar is. Roer er een blikje mais (± 285 gram) door en laat even meewarmen. Eet dit mexicaanse prutje met tortilla's. 
 • Het is ook wel weer een keer tijd voor pasta met tonijn en broccoli.

2 opmerkingen:

 1. Ha die gekkerd was ik X-D, maar Pete wil nooit spruitjes.
  Heb je de blauwe supermarkt al aangeklaagd voor het concept koken met aanbiedingen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ze wil ook al geen bruine bonen... Zag inderdaad dat de AH de term ook gebruikt. Koken met aanbiedingen is trouwens ook een site/app waar ze met aanbiedingen van alle (?) supermarkten recepten verzinnen, inclusief wat je dan bespaart. Op zich best een leuk idee, maar ja, als het A-merk dan iets goedkoper is, wil dat nog niet zeggen dat je iets bespaart. Het kan nog steeds zo zijn dat met het huismerk het gerecht goedkoper is. Als ik mijn SEO goed op orde zou hebben, zouden mensen die naar die app zoeken ook af en toe bij mij terecht moeten komen, hoop ik stiekem.

  BeantwoordenVerwijderen