woensdag 24 februari 2016

Spruitjessoep met blauwe kaas - foodblogswap


Toen was het alweer eind februari. Tijd voor de foodblogswap, waarbij je kookt van een ander foodblog en iemand ook van jouw blog kookt. Deze maand mocht ik koken van de blog van Marloes, spruitjeszijnnietvies. Inderdaad, spruitjes zijn niet vies. Ook toen ik kind was, lustte ik gewoon spruitjes. Ook mannetje Q vindt het een prima te eten groente, vooral in de spruitjestaart. Marloes heeft inderdaad recepten met spruitjes op haar blog staan, dus ook zij vindt spruitjes niet vies. Om de naam van haar blog eer aan te doen, koos ik 1 van de spruitjesrecepten. Een soep gemaakt van spruitjes. Zij gaf als variatietip om er wat spekjes in te doen. Ik verkruimelde er zelf wat blauwe kaas in, waarvan ik nog een restje in de koelkast had liggen. Verder kookte ik de spruitjes maar direct in de bouillon, wel zo makkelijk.


Spruitjessoep met fourme d'ambert


  • 150 gram spruitjes
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • peper
  • klein beetje fourme d'ambert
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Doe ze in een pan met 2,5 deciliter water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en kook ze in ± 8 minuten zacht. Ze zullen iets langer moeten koken dan voor beetgaar gekookte spruitjes, maar probeer ze niet te lang te koken, want dan krijg je de gewraakte kapotgekookte spruitjes. Pureer de spruitjes met de bouillon. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper. Giet in een kom en verkruimel de kaas erboven. 


1 opmerking:

  1. Volgens mij is dit een heerlijke toevoeging. Wat leuk dat je voor spruitjes gekozen hebt!

    BeantwoordenVerwijderen