dinsdag 19 januari 2016

Mexicaanse bonenschotel met mango en mais

ovenschotel kidneybonen mango mais

Oud&nieuw vierden we bij familie. Als avondeten zette mijn schone zus een Mexicaanse ovenschotel met onder andere mango erdoor op tafel. Lekker. Zij deed er geen bonen in, maar wel gehakt en courgette. Want bonen en kinderen, dat blijft toch in veel gevallen een lastige situatie. Zelfs met de tortillachipjes die erin gestoken worden. 


Mexicaanse bonenschotel met mango

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1-2 rode pepers, fijngehakt (of gebruik sambal naar smaak)
  • 1 theelepel zout
  • 3 rode paprika's, in blokjes (± 500 gram)
  • 1 blik mais (uitlekgewicht ± 250 gram)
  • 800 gram gare kidneybonen
  • 1 mango, in stukjes (± 250 gram)
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 150-200 gram geraspte kaas
  • 1 zak tortillachips
Verhit de olie in een grote hapjespan. Bak de ui een paar minuten. Voeg dan knoflook, de specerijen, tomatenpuree, peper en zout toe en bak even mee. Voeg de paprika toe en een scheutje water. Laat even pruttelen. Roer dan mais, kidneybonen en mango erdoor en laat meewarmen. Meng als laatste de cherrytomaatjes erdoor. Proef of alles goed op smaak is en doe alles over in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en laat in ± 20 minuten op 180C goed heet worden. Steek een deel van de tortillachipjes aan de zijkanten erin en zet nog een paar minuten in de oven terug. Geef de rest van de tortillachips er apart bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen