
Weekmenu
- Pasta met tonijn; gebruik deze keer broccoli in plaats van venkel en paprika
- Ovenschotel met spitskool, gehakt en aardappelpuree
- Bospeen met krieltjes en runderbraadworst
- Zuurkoolschotel met gehakt en champignons of maak een vegetarische zuurkoolschotel met appel en geitenkaas. In dat laatste recept gebruik je zachte geitenkaas die je verkruimelt in plaats van geraspte, harde geitenkaas.
- Roerbak van bospeen, spitskool en mango met een omelet en rijst gemengd met quinoa en granen.
Roerbak van bospeen, spitskool en mango
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 1 theelepel sambal
- 1/2 bos bospeen (± 250 gram), in schuine stukjes van 2 centimeter
- 200-250 gram spitskool
- 1/2 mango, in blokjes
- 1 eetlepel ketjap
- 3 eetlepels zoetzure chilisaus
Verhit de olie in een hapjespan of wok. Bak knoflook en sambal even aan en voeg de wortelstukjes toe. Bak een paar minuten op hoog vuur. Schep dan de spitskool erdoor. Giet er een kopje water bij en laat, zonder deksel, een paar minuten pruttelen tot de wortel en kool beetgaar is. Zet het vuur weer hoog en voeg mango, ketjap en chilisaus toe. Laat warm worden.
Bak ondertussen een omelet en kook rijst gemengd met quinoa en granen gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten