vrijdag 10 december 2010

Pasta met tonijn, venkel en paprika

Dit had ik voor mijn opa en oma (zie welkomtekst) willen koken. Helaas was mannetje Q ziek, dus ging het bezoek niet door. Dus hebben we het maar thuis gegeten.

Pasta met venkel, paprika en tonijn

(3 personen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 venkelknol (±350 gram), in kleine blokjes
  • 1 rode paprika (±200 gram), in kleine blokjes
  • 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt
  • 100 ml crème fraîche
  • wat citroensap
  • 1 blikje tonijn (uitgelekt)
  • (cayenne)peper, zout
  • 250 gram gedroogde pasta
Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de venkel een paar minuten. Voeg een klein scheutje water doe. Doe de deksel op de pan en laat 3 minuten smoren. Bak dan op hoog vuur de paprika een paar minuten mee. Voeg de crème fraîche en dragon en wat citroensap en een scheutje water toe. Doe de deksel op de pan en laat nog 2 minuten pruttelen. Trek de tonijn in kleine stukjes en roer door de saus. Breng op smaak met (cayenne)peper en zout.
Kook, terwijl de saus maakt, de pasta net gaar. Giet de pasta af en roer door de saus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen