Mexicaanse soep met kidneybonen, tomaat, mais en koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 wortel, in kleine stukjes (± 150 gram)
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1-2 rode pepers, fijngehakt
- 1,5 theelepel komijn(zaad)
- 1,5 theelepel koriander(zaad)
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
- 400 gram gare kidney- of bruine bonen
- 1 blik mais (à 300 gram)
- 1 rode paprika, in reepjes (± 150 gram)
- 200 gram gare zwarte bonen
- 200 gram gesneden kool (groen/wit/palm)
- 1 prei, in ringen (± 150 gram)
- 1 limoen, in partjes
- half bosje koriander, fijngehakt
Verhit de olie in een soeppan. Fruit ui en wortel een paar minuten tot de ui glazig wordt. Voeg knoflook, peper, komijn, koriander, paprikapoeder toe en bak even mee. Voeg dan de tomaten, zout, kidneybonen en 3 blikken water toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen. Pureer de soep met de staafmixer. Proef en voeg eventueel wat extra zout, pit of al wat limoensap toe. Voeg de mais, paprika, kool, prei en zwarte bonen toe en laat nog 10 minuten koken. Serveer de soep met een partje limoen en strooi er verse koriander over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten