maandag 11 januari 2016

Chocoladekokoscake - Hello Kitty-taart



Chocoladekokoscake - Hello Kitty-taart *)

(cakevorm van 1,5 liter inhoud)
  • beetje gesmolten boter en cacao voor invetten
  • 1 sinaasappel
  • 150 gram zachte boter
  • 125 gram suiker
  • 3 eieren
  • 50 gram geraspte kokos
  • 25 gram cacao
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 40 gram witte chocolade, gehakt
  • 25 gram geraspte kokos (eventueel nog wat fijner gemalen)
  • gele kleurstof
  • rode of roze kleurstof
  • 15 gram pure chocolade, gehakt
  • zwarte kleurstof
Vet de vorm goed in met een beetje gesmolten boter en bestuif met cacao. Zorg dat de hoekjes goed bedekt zijn. Klop het teveel aan cacao uit de vorm. 
Schil de sinaasappel dik zodat het wit meekomt. Snijd in grote stukken en verwijder eventuele pitten. Pureer de sinaasappel met een kleine keukenmachine. Vis eventuele grote stukken van de vliesjes die niet goed fijngemalen zijn eruit. 
Warm de oven voor op 160C. 
Klop de boter met de suiker 5 minuten tot een romig geheel. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Klop de sinaasappelpuree erdoor. Meng dan cacao, kokos, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, baking soda en zout erdoor. Verdeel het beslag netjes over de ingevette vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in ± 35 gaar. Laat ± 10 minuten in de vorm afkoelen en stort dan op een taartrooster en laat verder afkoelen. 
Doe de witte chocolade in een kommetje en zet dat in bijna kokend water. Laat de chocolade smelten. Strijk de gesmolten chocolade uit over het gezicht van Hello Kitty. Bestrooi met de kokos, druk iets aan en laat hard worden. Blaas het teveel aan kokos voorzichtig weg. 
Doe een drupje gesmolten chocolade op een lepeltje en doe er een minidrupje gele kleurstof in. Maak hiermee de neus. 
Roer de roze kleurstof door de rest van de witte chocolade en maak hiermee het strikje. 
Doe de pure chocolade in een klein kommetje en zet dat in bijna kokend water. Laat de chocolade smelten en roer de zwarte kleurstof erdoor. Maak hiermee de ogen en de snorharen van Hello Kitty. 


*) Wanneer je geen Hello Kittyvorm hebt, kun je een ronde of vierkante platte cake bakken. Knip uit papier een Hello Kitty en leg deze op de taart. Teken met zwarte chocolade de omtrek van Hello Kitty en laat dat hard worden. Vul dan op met wit en roze. 

2 opmerkingen: