zaterdag 23 januari 2016

Appeltaart met bitterkoekjes en laagje van granola

appeltaart met bitterkoekjes

Mannetje Q vond alsof er marsepein door deze taart zat. Bijna goed. Het amandelsmaakje kwam deze keer door de bitterkoekjes. We aten het eerste stukje toen de taart net uit de oven was. Toen was het granolalaagje nog lekker knapperig. Dat knapperige verdween een beetje in de dagen erna, maar de taart bleef erg lekker. 


Appeltaart met bitterkoekjes en laagje van granola

(springvorm van 20 centimeter doorsnee)
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 180 gram boter, in blokjes
  • 1 ei
  • 600 gram appels
  • 8 bitterkoekjes
  • 2 eetlepels amaretto
  • 1 theelepel custardpoeder
  • 40 gram boter
  • 40 gram honing (of agavesiroop)
  • 1 theelepel kaneel
  • 60 gram havervlokken
Meng zelfrijzend bakmeel, bruine basterdsuiker en boter in de keukenmachine tot kruimels. Meng er dan het ei door tot het deeg samenkomt. Voeg eventueel een lepel melk of water toe. 
Klem een vel bakpapier tussen de rand en de bodem van de springvorm. Vet de zijkanten in en bestrooi met wat paneermeel of bloem. Duw het deeg in de vorm; over de bodem en tegen de zijkanten. 
Breek de bitterkoekjes in stukjes en meng ze met de amaretto en het custardpoeder. Verdeel dit over de bodem van de taart. 
Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Verdeel ze over de bitterkoekjes. 
Verwarm de oven voor op 180C. 
Smelt de boter met de honing. Meng er de kaneel en havervlokken door en verdeel dit over de appels. 
Bak de taart in ± 50 minuten gaar en goudbruin. 

3 opmerkingen:

  1. Taartje staat in de oven....ziet er nu al heerlijk uit. Dat wordt straks smullen.
    Bedankt voor het delen van het recept, Johanneke!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jeanet, daar is het ook echt weer voor. Warme appeltaart, ik word er jaloers van. Groeten Johanneke

      Verwijderen
  2. Zojuist het eerste stukje afgesneden en opgegeten......yummie, wat was dát lekker. Had de hoeveelheden gehalveerd, maar daar achteraf toch wel wat spijt van :o)

    BeantwoordenVerwijderen