zondag 13 september 2015

Quesadilla's met cheddar, jalapenopeper, koriander en rode ui

Quesadilla oftewel een mexicaanse tosti. Twee tortilla's met daartussen in elk geval kaas die een beetje snel smelt en verder alles wat je er maar tussen wilt stoppen. Daarna in een klein beetje olie gebakken in de koekenpan en klaar is je quesadilla. Stop er niet teveel in, want dan wordt keren een beetje lastig. Maak in plaats daarvan gewoon een lekkere salade of groentestoof bij de quesadilla's. Ook lekker als borrelhapje. Snijd de quesadilla dan in 8 punten. 



De variant hieronder maakte ik een tijdje geleden en een van mijn afhalers vroeg naar het recept. Zij zal alleen de koriander weglaten. 


Quesadilla's met cheddar, jalapenopeper en rode ui

(4 stuks)

  • 8 tortilla's (zorg ervoor dat ze in je koekenpan passen)
  • 125 gram witte kaas (nep-feta)
  • 2 eetlepels yoghurt of crème fraîche
  • 125 gram geraspte cheddar
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1-2 verse jalapenopepers, fijngesnipperd
  • 1/4 bosje koriander, fijngehakt
  • beetje zonnebloemolie
Prak de witte kaas fijn met de yoghurt. 
Verhit een koekenpan tot heet.
Smeer 1/4 van het kaasmengsel op een tortilla. Bestrooi met 1/4 deel van de cheddar, ui, jalapenopeper en koriander. Dek af met een andere tortilla. 
Bestrijk de koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Leg de quesadilla in de koekenpan en bak 1-2 minuten op halfhoog vuur. Keer dan voorzichtig om en bak de andere kant ook 1-2 minuten. Als je denkt dat de kaas nog niet gesmolten is, zet dan het vuur laag en laat nog even verder smelten. 
Schep uit de pan en snijd in kwarten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten