zaterdag 5 september 2015

Echte tomaten

Kadootje!


Stel je voor dat je partner deze gouden doos (denk even de sticker weg) voor je meeneemt. Verrast ontknoop je de strik en maak je de doos open. Stiekem hoop je op bonbons, maar dan vind je dit:


Wat denk je dan?
Nu kreeg ik deze doos niet van manlief, maar in een foodybox, een tijd geleden. Verder zat er een naamsticker op van Looije, dus aan bonbons dacht ik niet. .........

Als je van deze tomaatjes hebt gesnoept, denk je overigens misschien wel weer aan bonbons. Zo zoet zijn ze. Als je ze koopt, kun je ook de vergelijking met luxe chocolaatjes maken. De honingtomaatjes zijn prijzig. Bij ons op de markt zijn er in elk geval 2 kramen die ze verkopen. Ik hoor de marktkoopman wel eens waarschuwen of uitleg geven waar het hoge totaalbedrag vandaan komt. Er zijn dus genoeg mensen die geld over hebben voor smaak. 

Een paar foodyboxen later kreeg ik onder andere dit mooie doosje met 1 grote droomtomaat. Ook lekker, maar toen was het winter, en in de winter eet ik eigenlijk geen verse tomaten. Dus dan ga ik er ook niet over bloggen. 
Deze week van de #culipost is een mooie gelegenheid om aandacht te schenken aan deze lekkere tomaten. Dit zijn tomaten die je eet omdat je tomaat wilt proeven. Doe er niet teveel mee. De honingtomaatjes werden vooral gesnoept. Ik kon er nog net wat redden voor een simpele maar heerlijke pasta.


Pasta met honingtomaatjes

(1 persoon)

Leg 200 gram honingtomaatjes in een ovenschaaltje. Druppel er een beetje olijfolie bij en schep om met een snuf zout en wat versgemalen zwarte peper. Rooster ± 10 minuten op 200C. 
Kook ondertussen ± 125 gram verse pasta gaar. Schep de tomaatjes door de pasta en meng er wat basilicumolie (die zat in een eerdere box) door. Bestrooi met wat verse basilicumblaadjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten