Merguez en ei in pittig-kruidige tomatensaus
(6 personen)- beetje olie
- 6 merguezworstjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 theelepel karwijzaad
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 rode paprika, in stukjes (± 200 gram)
- 4 tomaten, in stukjes (± 500 gram)
- 2 courgettes, in blokjes (± 600 gram)
- 6 eieren
- peterselie om te bestrooien
Verhit een grote braadpan en bak de worstjes in de olie rondom bruin. Schep uit de pan.
Bak in het braadvet de ui een paar minuten. Voeg de knoflook, peper, karwij en komijn toe en bak een minuutje mee. Voeg de tomaten met vocht toe en plet de tomaten.
Verwarm de oven voor op 160C.
Leg de worstjes in de saus en laat 5 minuten sudderen. Roer de groente door de saus en laat nog 5 minuten pruttelen.
Verdeel de saus en worstjes over een grote ovenschaal (of gebruik de braadpan als deze in de oven kan). Maak 6 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Zet de schaal in de oven tot de eieren de gewenste gaarheid hebben bereikt. Het idee is dat het eiwit gestold is, maar het eigeel nog zacht. Alleen ik laat de eieren gaarder worden, want ik houd niet van zacht eigeel.
Serveer met Turks brood.
Van mijn blog werd een pompoencurry gekookt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten