dinsdag 29 september 2015

Merguez en ei in pittig-kruidige tomatensaus (ojja) - foodblogswap

Deze maand deed ik weer mee met de foodblogswap. Ik mocht iets lekkers uitzoeken op manzjare. Leuk om te lezen dat de naam van dat blog ook gebaseerd is op de uitspraak van een opa, net als mijn blognaam. Voorgaande generaties die de liefde voor eten doorgeven. Dat spreekt mij wel aan. Ik koos voor een Tunesisch gerecht, ojja: een pittig-kruidige tomatensaus waarin merguezworstjes en eieren gegaard worden. Ik voegde aan de saus nog extra gele courgette toe om aan mijn groentebehoefte voldoen en een rode peper voor wat extra pit. Of dat laatste helemaal nodig was, is de vraag. Ik kocht de merguezworstjes deze keer bij een andere slager en deze waren een stuk pittiger dan die van de eerdere slager. 


Merguez en ei in pittig-kruidige tomatensaus

(6 personen)

 • beetje olie
 • 6 merguezworstjes
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 1 rode peper, fijngehakt
 • 1 theelepel karwijzaad
 • 2 theelepels gemalen komijnzaad
 • 2 blikken gepelde tomaten
 • 1 rode paprika, in stukjes (± 200 gram)
 • 4 tomaten, in stukjes (± 500 gram)
 • 2 courgettes, in blokjes (± 600 gram)
 • 6 eieren
 • peterselie om te bestrooien
Verhit een grote braadpan en bak de worstjes in de olie rondom bruin. Schep uit de pan. 
Bak in het braadvet de ui een paar minuten. Voeg de knoflook, peper, karwij en komijn toe en bak een minuutje mee. Voeg de tomaten met vocht toe en plet de tomaten. 
Verwarm de oven voor op 160C. 
Leg de worstjes in de saus en laat 5 minuten sudderen. Roer de groente door de saus en laat nog 5 minuten pruttelen. 
Verdeel de saus en worstjes over een grote ovenschaal (of gebruik de braadpan als deze in de oven kan). Maak 6 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Zet de schaal in de oven tot de eieren de gewenste gaarheid hebben bereikt. Het idee is dat het eiwit gestold is, maar het eigeel nog zacht. Alleen ik laat de eieren gaarder worden, want ik houd niet van zacht eigeel. 
Serveer met Turks brood. 

Van mijn blog werd een pompoencurry gekookt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten