maandag 8 februari 2010

Zuurkool met gehakt en champignons

Vroeger aten wij zuurkool als mijn vader niet thuis was. Dat vond ie echt niet lekker, en mijn moeder vindt het wel erg lekker. De ene keer als stamppot en de andere keer op deze manier. Ik maakte altijd met mijn broertje ruzie over wie de meeste jeneverbessen had. Niet dat die echt lekker zijn om op te eten, maar het was leuk om een hoopje ervan naast je bord te hebben liggen.


Zuurkool met gehakt en champignons

(4 personen)
  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram champignons, in kwarten gesneden
  • 500 gram zuurkool
  • 20 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • aardappelpuree voor 4 personen
Bak het gehakt rul in zijn eigen vet. Bestrooi met peper.Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee. Voeg de zuurkool, de jeneverbessen en laurierblaadjes toe. Laat ongeveer 15 minuten stoven. Serveer met de aardappelpuree.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen