Inmiddels kook ik al heel wat jaartjes meer, is pompoen aan onze eettafel helemaal ingeburgerd en heb ik ook al een heel aantal recepten voor een curry met pompoen geblogd. Hier een paar van die lekkere curry's op een rij:
- een vegetarische curry met tomaat en kokos
- meer een Thaise curry: op basis van rode currypasta en met tofu
- een hele basiscurry met pompoen en gember en een beetje kokosmelk
- niet helemaal een curry is deze Marokkaanse stoof met pompoen en kikkererwten
- nog een curry met pompoen en kip
Pompoencurry met kip en kokosmelk
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 4 personen)- 300 gram kipfilet in kleine stukjes gesneden
- 2 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1/2 rode peper, heel fijn gesneden
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 2 el zonnebloemolie
- 750 gram pompoen, in blokjes van ongeveer 2 cm
- 400 ml kokosmelk
- 2 tl thaise vissaus
- evt. iets limoen- of citroensap
Meng de gember, knoflook, rode peper, koriander en komijn en een kom. Meng de kip hierdoor en laat minimaal een uur marineren.
Verhit de olie in een hapjes pan. Bak de stukjes kip goudbruin. Voeg de pompoenblokjes en kokosmelk toe. Laat ongeveer een kwartier sudderen totdat de pompoen gaar is. Dit kan iets korter of langer duren, afhankelijk van de soort pompoen die je gebruikt.
Voeg de vissaus toe en eventueel het limoensap toe. Proef of de curry pittig en zout genoeg is.
Serveer met gekookte basmatirijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten