zaterdag 13 februari 2010

Hartige taart met groene kool

Groene kool is zo´n groente die ik in mijn hele leven misschien 3 keer gekocht heb. In mijn herinnering is dit één van de groenten die ik als kind echt niet lekker vond. Door deze taart echter ben ik van mening veranderd. Dus in de toekomst zal er vaker groene kool worden gekocht.

Hartige taart met groene kool

(2 personen, quichevorm 24 cm doorsnede)
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 50 gram spekjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram groene kool, in dunne repen gesneden
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 3 el melk
  • cayennepeper, zout
  • 1 tl gemalen komijn
Verwarm de oven voor op 180 C.
Laat de plakjes deeg ontdooien en bekleed hiermee de (ingevette) vorm.
Bak de spekjes uit in eigen vet. Fruit ui en knoflook een paar minuten mee.
Kook de groene kool in een bodempje gezouten water vijf minuten voor. Giet af.
Klop ondertussen de eieren los met de melk, een snuf cayennepeper, komijn en eventueel wat zout. Ik gebruik geen zout omdat het spek (en de kaas) al behoorlijk zout zijn.
Schep de kool in de vorm. Verdeel hierover de spekjes. Giet het eimengsel eroverheen. Verdeel de kaas erover. Bak de taart in een oven in ongeveer 30 minuten gaar.

1 opmerking:

  1. Hoi Johanneke,

    Deze was erg lekker, bedankt voor het recept. De kool blijft lekker fris en niet zo overheersend. Groeten,
    Ard

    BeantwoordenVerwijderen