Pompoensoep
(voor ongeveer 2 liter soep)- 1 el olijfolie
- 15 gram boter
- 1 vuistgrote aardappel, in blokjes van 1 cm
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1/2 - 1 rode peper, heel fijn gesnipperd, zonder de zaadjes
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 750 gram (schoon gewicht) pompoen, in blokken van 3 cm
- 2 groentebouillonblokjes
Laat de olie en boter in een (soep)pan met dikke bodem smelten. Voeg de aardappel en ui toe, schep even om en laat met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes smoren. Roer 1 of 2 keer. Houd het vuur laag.
Voeg de peper, knoflook, koriander, komijn en pompoen toe. Schep om. Voeg dan 1,25 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook. Kook totdat de pompoen gaar en zacht is. Bij de pompoenen die ik had, duurde dat maar 10 minuten. Pureer de soep - in gedeelten - in de blender. Doe de blender niet te vol, want je wilt geen kokende soep door de keuken hebben rondvliegen.
Proef of de soep pittig en zout genoeg is, en voeg eventueel naar smaak meer peper en zout toe. Als je de soep heel dik vindt, kun je ook nog wat (kokend) water toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten