Pittige wortelgehaktschotel
(4 personen)- 600 gram wortel
- 75 gram rozijnen
- 250 gram rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 tl sambal
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl gemalen gemberwortel (djahe)
- 1 el ketjap manis
- 3 gemberbolletjes, fijngesneden, met 2 el siroop
Wel de rozijnen in wat water.
Verhit een hapjespan. Braad het gehakt in eigen vet rul en halfgaar. Voeg de ui, knoflook, sambal en specerijen toe. Laat nog een paar minuten bakken. Doe de rozijnen met het weekvocht, de ketjap en de fijngehakte gember met siroop erbij. Voeg als laatste de wortel toe. Voeg eventueel een beetje van het kookwater van de wortel toe om het iets smeuïger te maken.
Serveer met gekookte rijst.
Wij zijn echt een fan van dit gerecht!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Ingrid.
Hallo Ingrid,
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te lezen dat ook "oude" gerechten nog gevonden en gekookt worden. Hij blijft bij mij ook geregeld terukomen.
groet Johanneke
Net klaar met eten. Het was heerlijk. Ik had nog een zoete aardappel liggen en die heb ik er bij gedaan. Dank je wel voor dit recept.
BeantwoordenVerwijderenNet klaar met eten. Het was heerlijk. Ik had nog een zoete aardappel liggen en die heb ik er bij gedaan. Dank je wel voor dit recept.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te lezen. Zoete aardappel erbij klinkt ook lekker. Ik heb 'm van de week ook weer een keer gegeten, blijft lekker.
BeantwoordenVerwijderenThnx voor deze geweldige maaltijd die eenvoudig te bereiden is.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te lezen dat dit gerecht in de smaak valt. Het blijft lekker.
BeantwoordenVerwijderenWas lekker!
BeantwoordenVerwijderenDank je. Maar het grootste deel heb je zelf gedaan door het te koken. Dus je mag ook jezelf bedanken;.)
Verwijderen