Een van de 7 pompoenen is hierin beland.
Pompoenknolselderijtaart
(quichevorm met doorsnee van 24 cm)- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 250 gram knolselderij
- 250 gram pompoen
- blaadjes van een paar takjes tijm
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 eieren
- 100 ml melk
- (cayenne)peper en zout
Bekleed de -ingevette- quichevorm met het deeg.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de knolselderij, pompoen en tijm toe. Voeg een klein scheutje water toe en laat het 10 minuten smoren.
Klop ondertussen de eieren los met de melk en voeg naar smaak (cayenne)peper en zout toe.
Verbrokkel de geitenkaas.
Giet eventueel het teveel aan water bij de pompoen en knolselderij af. Verdeel de groente over de taartbodem. Giet het eimengsel erover. Verdeel de geitenkaas erover.
Bak de taart in een oven van 200 C in ongeveer 35 minuten gaar en bruin. De taart is klaar als het ei gestold is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten