zondag 14 februari 2010

Valentijnstaart

14 februari - Valentijnsdag. Manlief kan dan maar 1 kadootje verwachten: een mooie en lekkere hartjestaart.
hartjestaart-valentijn

Ik heb voor de decoratie gekleurde fondant gebruikt omdat ik dat nog had. Natuurlijk kun je ook nog wat gekleurde marsepein gebruiken, of hartconfetti, of andere hartdecoratie.

Hartjestaart

(springvorm van 22 cm doorsnee)
  • biscuitdeeg:
    • 3 eieren
    • 90 gram suiker
    • snufje zout
    • 15 gram maizena
    • 50 gram bloem
    • 25 gram cacao
  • vulling:
    • 150 ml slagroom
    • 110 gram pure chocolade, in kleine stukjes
    • 75 gram amarenekersen, in vieren gesneden
    • 2 el kirsch
  • decoratie:
    • 250 gram blanke marsepein
    • wat rode levensmiddelenkleurstof
    • fondant in rood, oranje en roze
    • wat verwarmde, gezeefde jam 
Voor de vulling verhit je de slagroom tot net onder het kookpunt. Voeg de chocolade toe en roer zodat de chocolade smelt. Laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Klop het vervolgens tot het zo stevig is dat het zijn vorm behoudt als je er een toefje van zou spuiten.
Verdeel de biscuitbodem horizontaal in twee lagen. Besprenkel de onderste laag met de kirsch. Verdeel de chocolademousse erover, en verdeel daar de stukjes amarenekers over. Dek af met de bovenste laag.
Kleur de marsepein rood (of gebruik kant-en-klare rode marsepein). Rol het dun uit. Ik doe dit tussen twee siliconenmatjes. Bestrijk de buitenkant van de taart met een beetje jam. Bekleed de taart met de marsepein. Rol de fondant dun uit en steek met een kleine hartjesvorm hartjes uit. Plak deze met een klein beetje jam bovenop de taart.

1 opmerking: