donderdag 18 februari 2010

Kokoskoek

Dit is een recept van een schoonzusje. De rozijnen worden vaak weggelaten omdat er binnen de familie nogal wat mensen zijn die geen rozijnen lusten. Maar ik vind ze wel lekker.


Kokoskoek

(voor een vorm van 20 bij 30 cm)
kokoskoek-afbeelding
  • 50 gram rozijnen
  • eventueel 1 el kokoslikeur
  • 65 gram zachte boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren 
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels melk
  • ouwel 
Verwarm de oven voor op 160 C.
Beleg de onderkant van de vorm met ouwel.
Wel de rozijnen in de kokoslikeur. Gebruik als alternatief wat warm water.  
Mix alle overige ingrediënten door elkaar. Meng de rozijnen door het beslag. 
Strijk het beslag uit over de ouwel. Doe dit voorzichtig zodat de ouwel niet verschuift.  
Bak de kokoskoek in ongeveer 30 minuten goudbruin.Snijd de koek in vierkanten. 

afbeelding-eetpapier-ouwel
In dit recept wordt ouwel gebruikt. Dat is lang niet altijd te vinden bij de bakspullen. Ik gebruik dan  snoeppapier van de look-o-look. Het leuke hiervan is dat het verschillende kleuren heeft.


1 opmerking:

  1. Alleen jammer dat schoonzus het niet voor het verjaardagsfeestje van nichtje had gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen