maandag 1 maart 2010

Spruitjes met appel

Afgelopen weekend waren wij op bezoek bij opa en oma. Omdat we met de trein waren moest ik eerst boodschappen doen bij de supermarkt onderaan hun flat. Als je goed nadenkt, weet je misschien welke supermarkt dat was, want ik heb de groente en het vlees uit de aanbieding gebruikt. Wij aten aardappelbolletjes, plakjes varkenshaas in champignonroomsaus en spruitjes met appel. Hierbij het recept van de spruitjes.

Het grappige is dat mannetje Q heel braaf zijn spruitjes heeft opgegeten, maar de appel erbij vond hij niet zo´n succes. Dus de tip die vaak wordt gegeven om iets zoets bij spruitjes te doen zodat kinderen het wel eten geldt niet voor elk kind.


Spruitjes met appel

(3-4 personen) 
  • 500 gram kleine spruitjes
  • 2 klontjes boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • eventueel 1/4 tl tijm
  • 1 stevige handappel (bv Jonagold), in blokjes gesneden
Maak de spruitjes schoon. Kook ze in gezouten water in 5-7 minuten beetgaar. Giet ze af. 
Verhit ondertussen in een hapjespan een klontje boter. Fruit de ui en de knoflook en eventueel de tijm hierin een paar minuten. Schuif aan de kant. Laat het andere klontje boter smelten. Bak hierin de appel eventjes aan. Roer appel en ui door elkaar. Schep de spruitjes erdoor en warm nog even goed door. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten