Het recept voor het chocoladesorbetijs staat hier. Deze keer heb ik wel de munt weggelaten. En het recept voor het dadeltaartje volgt nu.
Dadeltaartjes
(voor een muffinvorm met 12 holletjes)- 100 - 150 gram korstdeeg gemaakt van 175 gram bloem, 100 gram ijskoude boter in blokjes en 1 losgeklopte eidooier
- 50 gram amandelen
- 50 gram suiker
- 50 gram gesmolten boter
- 1 ei
- 2 el bloem
- 1 tl oranjebloesemwater
- 12 dadels, ontpit
Maak eerst het korstdeeg door de bloem en de blokjes boter in de kom van een keukenmachine te doen en dit te mengen totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg dan het ei toe. Meng - zo kort mogelijk - totdat het deeg een bal vormt. Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast. Vet de holletjes van een muffinvorm goed in, en bestrooi ze eventueel met wat bloem of paneermeel. Rol het deeg met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit. Steek met bijvoorbeeld een glas rondjes uit en bekleed de muffinholletjes met het deeg. Zet de beklede vorm weer 15 minuten in de koelkast.
Je hebt niet al het deeg nodig, maar de rest kun je invriezen.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Voor de vulling maal je amandelen fijn. Meng dit met de suiker, boter, het ei, de bloem en het oranjebloesemwater. Vul hiermee de vormpjes. Leg in elk taartje een dadel.
Bak de taartjes in 20-25 minuten gaar. Haal de taartjes uit de vorm als ze nog warm zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten